Pelletkachel kopen Wissenkerke

Vergelijk installateurs pelletketels Wissenkerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wissenkerke kopen biedt jou de kans om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website vind je toepasbare adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 4491

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wissenkerke misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Marianne 9 van het merk Royal / PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Noord-Bevelandgebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €139,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wissenkerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wissenkerke waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wissenkerke

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in wissenkerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Wissenkerke. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wissenkerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wissenkerke?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €550 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Corinne (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Blade H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wissenkerke. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4490, 4491.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!