Pelletkachel kopen Kats

Vergelijk installateurs pelletketels Kats

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kats kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt tal van type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees jij bruikbare raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4485

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende aspecten. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kats een uitstekende optie. Dat kan zijn de ADURO H2 v2 van het merk AduroEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Noord-Bevelandverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €139,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kats vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kats waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kats

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in kats


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Kats. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kats


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kats?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €800 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Rose (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Kira H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Kats. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4485.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!