Pelletkachel kopen Ulestraten

Vergelijk installateurs pelletketels Ulestraten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulestraten kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze website doorzoek jij actuele adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 6235

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulestraten zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de MCZ VIVO 80 PELLET SLIM van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Meerssenconsumeert 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ulestraten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Ulestraten waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ulestraten

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijs-interessante installatie: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in ulestraten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen omtrent de woning. Relevant zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goede installateur in Ulestraten. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ulestraten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ulestraten?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €900 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MAGGIE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Janus (Janco de Jong), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • P137 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ulestraten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6231, 6235.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!