Pelletkachel kopen Bunde

Vergelijk installateurs pelletketels Bunde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bunde kopen maakt het mogelijk om de woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker bekijk jij toepasbare info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 6241

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere aspecten. Denk aan: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bunde zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Novella van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Meerssenverbruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bunde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Bunde waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bunde

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €950 per product.

pelletkachel installateurs in bunde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Bunde. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bunde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bunde?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €950 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MUSA AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Ambria 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • P943 M (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bunde. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6240, 6241.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!