Pelletkachel kopen Geulle

Vergelijk installateurs pelletketels Geulle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geulle kopen stelt jou in staat om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina tref jij samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 6243

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse variabelen. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geulle zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ambria2 8 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Meerssengebruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €189,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Geulle vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Geulle waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Geulle

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €750 per model.

pelletkachel installateurs in geulle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen over het huis. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Geulle. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geulle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Geulle?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is wisselt tussen €950 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MUSA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Riva 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • P980 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Geulle. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6243.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!