Pelletkachel kopen Moorveld

Vergelijk installateurs pelletketels Moorveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moorveld kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker vind je uitgebreide adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 6237

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Moorveld geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Ecofire Soprano 8 Silent van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Meerssengebruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Moorveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Moorveld waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Moorveld

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in moorveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Moorveld. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Moorveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Moorveld?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €600 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MUSA AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • I-dea 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Moorveld. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6235, 6237, 6243.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!