Pelletkachel kopen Doornenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Doornenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doornenburg kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze vergelijker lees je accurate info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 6686

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verscheidene zaken. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doornenburg zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de LX up 12 Icona Mirror van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaardverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Doornenburg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Doornenburg waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Doornenburg

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in doornenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en selecteer een uitstekende installateur in Doornenburg. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Doornenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Doornenburg?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua 15 Style / All Style (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-LARA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Odette 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Doornenburg. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6686.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!