Pelletkachel kopen Angeren

Vergelijk installateurs pelletketels Angeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Angeren kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website vind je uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 6687

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Angeren zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Qlima Delmara 88 S-Line van het merk ExtrastoveOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaardgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Angeren vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Angeren waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Angeren

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in angeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over het huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en selecteer een erkende installateur in Angeren. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Angeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Angeren?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua 15 Iron / Stone (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • DENIA14 (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Odette 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Angeren. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6687.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!