Pelletkachel kopen Ressen

Vergelijk installateurs pelletketels Ressen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ressen kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6684

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ressen een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Gibli van het merk MZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaardgebruikt 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ressen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Ressen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ressen

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ressen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van uw huis. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een goede installateur in Ressen. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ressen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ressen?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua 14 Classic Iron (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-MIRIAM10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Cristel (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ressen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6684.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!