Pelletkachel kopen Haalderen

Vergelijk installateurs pelletketels Haalderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haalderen kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website tref jij bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6685

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haalderen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Alysa 8 air van het merk Kalon / Giove GroupOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lingewaardverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Haalderen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Haalderen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haalderen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en aantrekkelijke oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in haalderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen over uw huis. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goede installateur in Haalderen. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haalderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Haalderen?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €650 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua 14 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • STEEL-LARA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Odette 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Haalderen. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6685.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!