Pelletkachel kopen Huissen

Vergelijk installateurs pelletketels Huissen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huissen kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij accurate informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 6851

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Huissen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de DP 06 van het merk DaiwaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lingewaardverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Huissen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Huissen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Huissen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per model.

pelletkachel installateurs in huissen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Huissen. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Huissen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Huissen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €600 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Aqua 18 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 21,5 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-MARA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • I-Dea2 Quadra (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Huissen. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6850, 6851, 6852.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!