Pelletkachel kopen Gendt

Vergelijk installateurs pelletketels Gendt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gendt kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker lees je omvangrijke aanbevelingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 6691

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gendt wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Forma van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaardverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gendt vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Gendt waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Gendt

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en besparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in gendt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Gendt. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gendt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gendt?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €700 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 16 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • DENIA14C (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Lyra 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Gendt. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6690, 6691.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!