Pelletkachel kopen Bemmel

Vergelijk installateurs pelletketels Bemmel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bemmel kopen maakt het mogelijk om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze vergelijker lees jij toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 6681

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bemmel geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Icona Mirror van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lingewaardverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bemmel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Bemmel waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bemmel

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in bemmel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot uw huis. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Bemmel. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bemmel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bemmel?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €400 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • QUADRA12C (Kalor), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Botero2 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bemmel. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6680, 6681.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!