Pelletkachel kopen Zalk

Vergelijk installateurs pelletketels Zalk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zalk kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina vind je praktische gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8276

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zalk zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Cesare 11 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Kampengebruikt 2780 kWh stroom en stookt 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zalk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Zalk waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zalk

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in zalk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande het huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Zalk. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zalk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zalk?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €450 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Iris Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Monica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zalk. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8276.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!