Pelletkachel kopen Wilsum

Vergelijk installateurs pelletketels Wilsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilsum kopen opent nieuwe deuren om de woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker vind jij praktische toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 8274

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilsum zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Solea Jubel van het merk Magikal srlMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Kampenverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wilsum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Wilsum waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wilsum

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in wilsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van de woning. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Wilsum. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wilsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wilsum?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ilena Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Marisa 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wilsum. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8274.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!