Pelletkachel kopen Grafhorst

Vergelijk installateurs pelletketels Grafhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grafhorst kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website lees je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 8277

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8277
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grafhorst geen gek idee. Een voorbeeld is de Inderto 700 Elite Crystal van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kampengebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Grafhorst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Grafhorst waar experts u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Grafhorst

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en voordelige keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in grafhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een uitstekende installateur in Grafhorst. Let op recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grafhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Grafhorst?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €400 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Iris Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Nadia 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Grafhorst. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8277.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!