Pelletkachel kopen Olst-Wijhe

Vergelijk installateurs pelletketels Olst-Wijhe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Olst-Wijhe kopen maakt het mogelijk om het huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je waardevolle info die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8130

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Olst-Wijhe iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de 98ELITE.10-BAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Olst-Wijheverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Olst-Wijhe vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Olst-Wijhe waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Olst-Wijhe

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in olst-wijhe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Olst-Wijhe. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Olst-Wijhe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Olst-Wijhe?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €600 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • SPCT 7,5 – Sofia 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Pad LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 18 (UNGARO S.r.L.), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Olst-Wijhe. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8121, 8130, 8131.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente