Pelletkachel kopen IJsselmuiden

Vergelijk installateurs pelletketels IJsselmuiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJsselmuiden kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8275

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei facetten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in IJsselmuiden wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Meissa 22 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kampenconsumeert 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel IJsselmuiden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in IJsselmuiden waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in IJsselmuiden

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke optie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in ijsselmuiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent het huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in IJsselmuiden. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in IJsselmuiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in IJsselmuiden?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €800 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ilena Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Melissa (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 15 Style / All Style (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in IJsselmuiden. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8271, 8275, 8277.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!