Pelletkachel kopen s-Heerenbroek

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heerenbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heerenbroek kopen is bij uitstek geschikt om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool lees je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8275

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heerenbroek een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Cherie UP van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Kampenconsumeert 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel s-Heerenbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in s-Heerenbroek waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heerenbroek

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in s-heerenbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot je huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een professionele installateur in s-Heerenbroek. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heerenbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in s-Heerenbroek?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €900 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Ilena Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Michela (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aqua 15 Iron / Stone (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in s-Heerenbroek. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8275.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!