Pelletkachel kopen Hof van Twente

Vergelijk installateurs pelletketels Hof van Twente

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hof van Twente kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina vind jij omvangrijke adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 7471

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke facetten. Belangrijk zijn: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hof van Twente geen gek idee. Dat kan zijn de Anna Bella van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hof van Twentegebruikt 3280 kWh stroom en 3280 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hof van Twente vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Hof van Twente waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hof van Twente

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende oplossing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in hof-van-twente


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot uw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een geschikte installateur in Hof van Twente. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hof van Twente


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hof van Twente?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €500 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Diva (EvaCalor), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA8 (UNGARO S.r.L.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hof van Twente. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7470, 7471, 7472.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente