Pelletkachel kopen Delden

Vergelijk installateurs pelletketels Delden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Delden kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool bekijk jij handige informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7491

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. We spreken over: jouw type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Delden wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Melinda Idro Steel van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hof van Twenteverbruikt 3280 kWh stroom en nog eens 3280 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Delden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Delden waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Delden

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in delden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van jouw huis. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga in zee met een erkende installateur in Delden. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Delden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Delden?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is wisselt tussen de €500 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Anna 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • B9S / ELISA B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Delden. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7490, 7491.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!