Pelletkachel kopen Diepenheim

Vergelijk installateurs pelletketels Diepenheim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diepenheim kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7478

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7478
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Diepenheim geen gek idee. Bijvoorbeeld de HR70 van het merk RavelliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hof van Twentegebruikt 3280 kWh stroom en 3280 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €182,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Diepenheim vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Diepenheim waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Diepenheim

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en kostenbesparende beslissing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in diepenheim

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Diepenheim. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Diepenheim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Diepenheim?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €800 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Anna 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • PLUS B9 / ELISABETTA PLUS B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Diepenheim. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7478.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!