Pelletkachel kopen Markelo

Vergelijk installateurs pelletketels Markelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Markelo kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool tref jij accurate toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 7475

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Markelo zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Irma Plus van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hof van Twenteverbruikt 3280 kWh stroom en stookt 3280 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Markelo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Markelo waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Markelo

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en voordelige beslissing: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in markelo

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Markelo. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Markelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Markelo?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €600 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Anna 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MAGGIE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • PLUS B9 / ELLETRA PLUS 9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Markelo. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7475.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!