Pelletkachel kopen Hellendoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Hellendoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hellendoorn kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref jij handige adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7447

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene zaken. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hellendoorn een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Dame van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hellendoorngebruikt 3210 kWh stroom en nog eens 3210 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €177,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hellendoorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Hellendoorn waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hellendoorn

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in hellendoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een betrouwbare installateur in Hellendoorn. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hellendoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hellendoorn?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €450 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Heidi / Titti (EvaCalor), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA9C (UNGARO S.r.L.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hellendoorn. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7443, 7447.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente