Pelletkachel kopen Goor

Vergelijk installateurs pelletketels Goor

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goor kopen biedt jou de kans om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij accurate informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7471

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met diverse zaken. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goor misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Stûv P-10 van het merk Stûv SAOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hof van Twentegebruikt 3280 kWh stroom plus nog eens 3280 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Goor vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Goor waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Goor

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in goor


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen over je woning. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en maak een keuze voor een professionele installateur in Goor. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goor


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Goor?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €650 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Anna 12 Pro3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • LINEA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • B6 / EUGENIA B6 (L’Artistico), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Goor. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7470, 7471, 7472.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!