Pelletkachel kopen Rijssen-Holten

Vergelijk installateurs pelletketels Rijssen-Holten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijssen-Holten kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website tref je veelzijdige info die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 7461

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijssen-Holten zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de a7 sat glass van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rijssen-Holtenconsumeert 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €179,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rijssen-Holten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Rijssen-Holten waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijssen-Holten

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in rijssen-holten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. het huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Rijssen-Holten. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijssen-Holten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Rijssen-Holten?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen de €650 en €1000. Je kunt denken aan:

 • GP 30 – Aria 30 (EvaCalor), vermogen 27,2 [KW], €1360 subsidie.
 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 6 (Unica Term GmbH), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rijssen-Holten. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7460, 7461, 7462, 7463.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente