Pelletkachel kopen Ambt Delden

Vergelijk installateurs pelletketels Ambt Delden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ambt Delden kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij uitgebreide gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 7495

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. We spreken over: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ambt Delden wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Arya Classic 8 van het merk Nordic FireOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hof van Twenteverbruikt 3280 kWh stroom en stookt 3280 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ambt Delden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ambt Delden waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ambt Delden

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in ambt-delden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een professionele installateur in Ambt Delden. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ambt Delden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ambt Delden?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €800 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Beatrice 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • B8N / ELY B8N (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ambt Delden. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7495.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!