Pelletkachel kopen Hengevelde

Vergelijk installateurs pelletketels Hengevelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hengevelde kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina lees jij samengestelde toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 7496

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hengevelde zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hof van Twenteverbruikt 3280 kWh stroom en 3280 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hengevelde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hengevelde waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hengevelde

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige oplossing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in hengevelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van uw huis. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Hengevelde. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hengevelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hengevelde?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €600 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Dani New 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • B8N / I-STOVE B8 (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hengevelde. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7496.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!