Pelletkachel kopen Bentelo

Vergelijk installateurs pelletketels Bentelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bentelo kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7497

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse facetten. Denk aan: jouw type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bentelo zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Tiny van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hof van Twentegebruikt 3280 kWh stroom en nog eens 3280 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bentelo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bentelo waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bentelo

Een innovatieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in bentelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga voor een goede installateur in Bentelo. Let op ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bentelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bentelo?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen €450 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Dani New 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • STAR AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • B8N / CORY B8 (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bentelo. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7497.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!