Pelletkachel kopen Oldekerk

Vergelijk installateurs pelletketels Oldekerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldekerk kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je bruikbare info die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 9821

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9821
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldekerk geen gek idee. Bijvoorbeeld de Virgo 12 / Virgo 12 C van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oldekerk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oldekerk waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldekerk

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige installatie: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in oldekerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen inzake je woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Oldekerk. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldekerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oldekerk?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Dustin 17 (densan), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Polly Light (Austroflamm), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 74 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oldekerk. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9821.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!