Pelletkachel kopen Opende

Vergelijk installateurs pelletketels Opende

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opende kopen opent nieuwe deuren om je woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker bekijk jij handige gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9865

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9865
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2021)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Opende wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Excelent 10-WED / Wit van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in mei 2021. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Opende vergelijken (mei 2021).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Opende waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2021 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Opende

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in opende


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot jouw woonobject. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Opende. Let op reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Opende


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Opende?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €850 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL CLOE (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Easy M.1B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Opende. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9865.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!