Pelletkachel kopen Niekerk

Vergelijk installateurs pelletketels Niekerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niekerk kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website doorzoek je omvangrijke adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9822

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9822
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Niekerk wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de SCIROCCO IDRO 30 van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Grootegastverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €186,00 in augustus 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Niekerk vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Niekerk waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van augustus 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Niekerk

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in niekerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over jouw huis. Belangrijk zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goede installateur in Niekerk. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Niekerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Niekerk?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €650 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Percy (Austroflamm), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 90 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Niekerk. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9822.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!