Pelletkachel kopen Doezum

Vergelijk installateurs pelletketels Doezum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doezum kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool check jij samengestelde info die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9863

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke facetten. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9863
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doezum misschien we dé oplossing. Denk aan de HC 75 van het merk Esperia Technology S.R.LEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €186,00 in augustus 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Doezum vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Doezum waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van augustus 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Doezum

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in doezum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen over uw woning. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Doezum. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doezum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Doezum?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL TECNA (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO8-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Doezum. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9863.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!