Pelletkachel kopen Sebaldeburen

Vergelijk installateurs pelletketels Sebaldeburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sebaldeburen kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze pagina doorzoek je toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 9862

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke variabelen. We spreken over: soort huis, de wensen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9862
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sebaldeburen misschien we dé oplossing. Denk aan de SLIM MOD 10 CANALISATIE van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €186,00 in augustus 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sebaldeburen vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Sebaldeburen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van augustus 2022 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sebaldeburen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in sebaldeburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen diverse vragen die gaan over de woning. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en de maatvoering hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Sebaldeburen. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sebaldeburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sebaldeburen?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €650 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL KRISS 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-W / Curva 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sebaldeburen. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9862.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!