Pelletkachel kopen Kornhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Kornhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kornhorn kopen biedt jou de kans om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9864

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9864
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2021)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kornhorn wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de TERMO GIOVE 30 van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in mei 2021. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kornhorn vergelijken (mei 2021).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Kornhorn waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2021 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kornhorn

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in kornhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen over de woning. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een betrouwbare installateur in Kornhorn. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kornhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kornhorn?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €850 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • LIBECCIO 100 (Dielle SRL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL WALL (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO8-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kornhorn. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9864.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!