Pelletkachel kopen Lutjegast

Vergelijk installateurs pelletketels Lutjegast

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lutjegast kopen stelt jou in staat om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina vind je samengestelde gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9866

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9866
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2021)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lutjegast een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de EASY van het merk FreepointOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in mei 2021. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lutjegast vergelijken (mei 2021).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lutjegast waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2021) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lutjegast

Een innovatieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is toepasbaar voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in lutjegast


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je belangrijke vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Lutjegast. Check de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lutjegast


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lutjegast?

Momenteel bestaan er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL SFERA (CADEL SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Excelent 10-KED / Zwart (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lutjegast. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9866.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!