Pelletkachel kopen Mill en Sint Hubert

Vergelijk installateurs pelletketels Mill en Sint Hubert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mill en Sint Hubert kopen biedt jou de kans om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website check je actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5455

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mill en Sint Hubert geen gek idee. Dat kan zijn de NSAT 260 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Mill en Sint Hubertconsumeert 3730 kWh stroom en 3730 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Mill en Sint Hubert vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Mill en Sint Hubert waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mill en Sint Hubert

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige installatie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in mill-en-sint-hubert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent het huis. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Mill en Sint Hubert. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mill en Sint Hubert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mill en Sint Hubert?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Kira H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL PRINCE (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Aromy Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Mill en Sint Hubert. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5455.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente