Pelletkachel kopen Steensel

Vergelijk installateurs pelletketels Steensel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steensel kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5524

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steensel zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Klea 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Eerselgebruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Steensel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Steensel waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Steensel

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in steensel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen omtrent uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Steensel. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Steensel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Steensel?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €500 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • REDONDA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Alma 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Viviana Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Steensel. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5524.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!