Pelletkachel kopen Duizel

Vergelijk installateurs pelletketels Duizel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Duizel kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze pagina lees je toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5525

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Duizel misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de LP up 9, Videa Mirror van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Eerselgebruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Duizel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Duizel waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Duizel

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in duizel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over uw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies een geschikte installateur in Duizel. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Duizel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Duizel?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €700 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • REDONDA10-GLASS (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mietta (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Duizel. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5525.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!