Pelletkachel kopen Wintelre

Vergelijk installateurs pelletketels Wintelre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wintelre kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je uitgebreide informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5513

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wintelre zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de LP up 6 Video Black van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Eerselverbruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wintelre vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Wintelre waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wintelre

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel draagt zorg voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in wintelre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen met betrekking tot het woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Wintelre. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wintelre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wintelre?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €450 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • REDONDA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Tosca Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wintelre. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5513.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!