Pelletkachel kopen Vessem

Vergelijk installateurs pelletketels Vessem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vessem kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je bruikbare aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5512

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vessem wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Petit 6 / Mignon 6 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eerselgebruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vessem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vessem waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vessem

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in vessem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen inzake je woning. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga voor een goede installateur in Vessem. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vessem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vessem?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €850 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • REDONDA10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Alma 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Sibilla Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vessem. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5512.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!