Pelletkachel kopen Cuijk

Vergelijk installateurs pelletketels Cuijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cuijk kopen maakt het mogelijk om je woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker vind jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5431

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cuijk misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Vario Aqua van het merk SHTOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Cuijkverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €164,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Cuijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Cuijk waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Cuijk

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in cuijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen over je woonobject. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Cuijk. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Cuijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Cuijk?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €550 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aris Up2 (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Polly (Austroflamm), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Toby H 20 (Termomont), vermogen 20,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Cuijk. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5430, 5431, 5432.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente