Pelletkachel kopen Knegsel

Vergelijk installateurs pelletketels Knegsel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Knegsel kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website doorzoek je bruikbare adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 5511

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Knegsel iets om te overwegen. Dat kan zijn de KS 115 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Eerselgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Knegsel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Knegsel waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Knegsel

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1500 per product.

pelletkachel installateurs in knegsel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen die gaan over jouw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook facetten als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Knegsel. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Knegsel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Knegsel?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €550 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • 98NUX.12C / NUX12C (Kalor), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Domus (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Novella Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Knegsel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5504, 5511.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!