Pelletkachel kopen Afferden

Vergelijk installateurs pelletketels Afferden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Afferden kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze pagina ontdek je bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6654

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Afferden een uitstekende optie. Denk aan de TETI van het merk 3Spark by MAXI SrlOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Drutengebruikt 3230 kWh stroom plus 3230 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €168,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Afferden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Afferden waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Afferden

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in afferden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande uw huis. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een erkende installateur in Afferden. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Afferden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Afferden?

Er zijn op dit moment diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €900 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • A 11 Glass/Iron/Stone & C 11 Glass/Iron/Stone (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Rolling 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Disk E (ITC), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Afferden. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6654.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!