Pelletkachel kopen Deest

Vergelijk installateurs pelletketels Deest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deest kopen biedt jou de kans om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina lees jij omvangrijke details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 6653

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deest misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 18 ACS van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Drutengebruikt 3230 kWh stroom en stookt 3230 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Deest vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Deest waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Deest

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in deest


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen die gaan over je huis. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een erkende installateur in Deest. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Deest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Deest?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Virgo 12 / Virgo 12 C (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Layer 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Elly (ITC), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Deest. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6653.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!