Pelletkachel kopen Puiflijk

Vergelijk installateurs pelletketels Puiflijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Puiflijk kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool bekijk je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 6655

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: jouw type woning, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Puiflijk een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Riflesso 10/8 van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Drutengebruikt 3230 kWh stroom en nog eens 3230 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Puiflijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Puiflijk waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Puiflijk

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in puiflijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Puiflijk. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Puiflijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Puiflijk?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €650 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • C 9 Irion / C 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Thor 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Rolli E (ITC), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Puiflijk. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6655.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!