Pelletkachel kopen Horssen

Vergelijk installateurs pelletketels Horssen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Horssen kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6631

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. We spreken over: soort huis, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Horssen geen gek idee. Een voorbeeld is de CADEL KRISS 7 van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drutenverbruikt 3230 kWh stroom en stookt 3230 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Horssen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Horssen waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Horssen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in horssen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen inzake uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een erkende installateur in Horssen. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Horssen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Horssen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ramses (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Double 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Ten (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Horssen. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6617, 6631.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!