Pelletkachel kopen De Wolden

Vergelijk installateurs pelletketels De Wolden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Wolden kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je omvangrijke adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7957

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Wolden zeker een goede optie. Dat kan zijn de Corinne van het merk GallusOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom plus nog eens 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €195,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel De Wolden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in De Wolden waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Wolden

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in de-wolden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. uw woonobject. Onder andere het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goede installateur in De Wolden. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Wolden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Wolden?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • ADURO H1 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Wolden. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7924, 7957.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente