Pelletkachel kopen Ruinerwold

Vergelijk installateurs pelletketels Ruinerwold

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ruinerwold kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze vergelijker lees jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 7961

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ruinerwold geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Woldenverbruikt 3310 kWh stroom plus 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €195,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ruinerwold vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ruinerwold waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ruinerwold

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in ruinerwold


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een uitstekende installateur in Ruinerwold. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ruinerwold


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ruinerwold?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €450 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Reeva 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Combi Plus (Nordic Fire), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal 25 kW (Milkuz), vermogen 25,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ruinerwold. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7960, 7961, 7963.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!