Pelletkachel kopen Koekange

Vergelijk installateurs pelletketels Koekange

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koekange kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website tref je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7958

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei variabelen. Denk aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Koekange zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Melinda Idro Steel van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €195,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Koekange vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Koekange waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Koekange

Een effectieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan benut worden voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in koekange


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent je huis. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Koekange. Bekijk de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koekange


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Koekange?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen €500 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Reeva 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Boxline 10 (Nordic Fire), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Michelle 12kW (Milkuz), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Koekange. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7958.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!